09:00 – 09:30: Registratie en ontvangst ALV
09:30 – 10:00: ALV
09:45 – 10:15: Registratie en ontvangst
Guido heeft Literatuurwetenschap gestudeerd aan de Universiteit Leiden en conservatorium gedaan in Amsterdam. Als dirigent, musicus en producent heeft hij voor grote orkesten/koren en intieme ensembles gestaan en het podium gedeeld met grootheden uit de klassieke én hedendaagse muziek. Half 2024 liep zijn vierjarige termijn als directeur van Cultuurfonds Leiden af en Guido wordt regelmatig in de culturele en publieke sector geconsulteerd. Achter de schermen geeft hij advies op het gebied van media en crisiscommunicatie en op het podium helpt hij graag bij symposia, debatten en festivals als dagvoorzitter, moderator of presentator.
Bovenal is hij trotse vader van drie dochters!
Het zijn turbulente tijden. In de samenleving, in de zorg en in de dagelijkse realiteit van de OK’s. Terwijl er schaarste is om aan de grote zorgvraag te voldoen, is er tegelijk de roep om innovatie en zijn er enorm veel technologische en organisatorische kansen. Hoe ga je om met al die verandering? Danielle Braun is antropoloog. Ze reist de wereld rond op zoek naar wetmatigheden in de wereld en in de wereld van organisaties. In deze lezing gaat ze in op hoe verandering verloopt. Op hangen in het ondertussen en welke rollen je bij grote turbulentie en transitie tegenkomt. Een rijke lezing vol verhalen en beelden van ver weg, om toe te passen in je eigen OK.
Danielle Braun is corporate antropoloog, spreker, directeur van de Academie voor Organisatiecultuur en auteur van de Corporate Tribe, Building Tribes, Tribaal kantoorgedoe, Patronen en Da’s gek.
Danielle stond 25 jaar met haar voeten in de corporate klei als manager/bestuurder. Zij reist de wereld rond op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Danielle maakt organisaties graag klaar voor verandering. Ze is expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap en sparringspartner voor board. Haar motto: ‘aandacht is het nieuwe goud’.
In zijn presentatie neemt Joris je mee langs herkenbare en inspirerende voorbeelden uit andere sectoren. Hoe lossen andere sectoren vraagstukken op die in de zorg nog steeds een worsteling zijn? Wat kun je slim kopiëren en vertalen naar je eigen praktijk? Het belooft een mooie presentatie te worden vol inspirerende oplossingen uit andere sectoren en eye-openers en met direct toepasbare praktische inzichten.
Joris Arts heeft ruim twintig jaar ervaring als ziekenhuisapotheker, bestuurder, toezichthouder en ondernemer. Wat al die rollen met elkaar verbindt? Een onstilbare nieuwsgierigheid naar hoe dingen beter kunnen.
Joris gelooft dat de slimste oplossingen vaak al bestaan, maar dan in een andere sector. Daarom kijkt hij over de muren van zijn eigen vakgebied heen en onderzoekt hij hoe bedrijven als De Efteling, McDonald’s en Zeeman problemen aanpakken waar veel organisaties mee worstelen.
12:45 – 14:00: Lunch
Na de energieke presentatie van Joris vol lessen van bedrijven als Zeeman, Albert Heijn, BMW en vele anderen, maken we samen de vertaalslag. Want inspiratie is mooi, maar hoe gebruik je de voorbeelden uit andere sectoren nu écht in je eigen praktijk?
Tijdens deze workshop gaan we met elkaar in gesprek over hoe de inspiratie kan helpen bij jouw uitdagingen en kansen. Geen theorie, maar met elkaar concreet maken wat je heeft geïnspireerd en ontdekken hoe je dit morgen kunt toepassen. Juist door gezamenlijk het gesprek aan te gaan over de lessen uit andere sectoren, leren we ook van elkaars eye-openers.
In hun sessie gaan Anouk Potman en Rianne Baan in op de cruciale rol die leidinggevenden spelen bij het verminderen van verzuim en het vergroten van de inzetbaarheid van medewerkers. Een belangrijk inzicht dat zij delen, is dat gedrag de sleutel vormt in deze processen. Hoe kunnen leidinggevenden effectief bijdragen aan een cultuur waarin medewerkers zich ondersteund en gemotiveerd voelen? En welke gedragsveranderingen zijn noodzakelijk om verzuim te reduceren en de werkbeleving te versterken? Dat belooft een inspirerende sessie te worden!
Anouk Potman, managing consultant, en Rianne Baan, directeur, combineren strategisch inzicht met jarenlange expertise op het gebied van verzuim en inzetbaarheid bij Falke & Verbaan.
Anouk is specialist in het analyseren van complexe HR-vraagstukken en het ontwikkelen van innovatieve, op maat gemaakte oplossingen.
Rianne heeft diepgaande kennis van verzuimreductieprogramma’s en weet de markt scherp te analyseren, waarmee ze goed kan inspelen op de behoeften van diverse organisaties.
15:30 – 16:00: Middagpauze
Aateke stelt de kracht van betekenisvolle relaties centraal in haar presentatie. Wat maakt een relatie betekenisvol, en hoe draagt dit bij aan het overbruggen van verschillen, zoals tussen generaties, belangen en werkposities? Door te onderzoeken wat ‘gedoe’ veroorzaakt in samenwerkingen en hoe betekenisvolle relaties hierin een sleutelrol spelen, geeft Aateke je concrete inzichten en tools om effectiever samen te werken op basis van Transactionele Analyse (TA), een praktische theorie over persoonlijkheid, communicatie en ontwikkeling. TA helpt complexe dynamieken tussen mensen te doorgronden en relaties te versterken. Het doel is om meer inzicht te krijgen in het effect van je eigen gedrag en dat van anderen, en hoe je dit kunt benutten op de werkvloer om samenwerking te verbeteren.
Aateke Jansen was 17 jaar werkzaam als oogarts, en sinds 2020 richt zij zich volledig op ontwikkelingsthema’s binnen de zorg. Sinds april 2024 is zij gecertificeerd Transactioneel Analist. Aateke Jansen vertelt op het NVLO Jaarcongres alles over betekenisvolle relaties en geeft jehandvatten om zelf diepere betekenis te geven aan de werkrelaties op de vloer.
17:15 – 18:30: Vrije tijd
18:30 – 19:00: Ontvangst bij Nautilus aan Zee
19:00 – 22:00: Diner @ the beach
09:00 – 09:30: Ontvangst
Pieter’s presentatie biedt een genuanceerd perspectief op de mogelijkheden én risico’s van AI in het OK. Hij belicht niet alleen de technologische aspecten, maar vooral de menselijke en strategische kant van AI-toepassingen. Met zijn presentatie biedt hij de nodige handvaten om weloverwogen keuzes te maken in AI. Hij start hiervoor vanuit de huidige mogelijkheden van AI, illustreert deze met concrete voorbeelden en wijst ook op de beperkingen. Tot slot laat hij zien welke stappen je als OK-leidinggevende kunt zetten om AI effectief in de praktijk meerwaarde te doen opleveren.
Pieter De Buysser is een expert op het gebied van AI strategie, innovatie en transformatie. Hij heeft een sterke academische achtergrond in computerwetenschappen. Zijn loopbaan wordt gekenmerkt door een diepgaande kennis van zowel de technologische als de strategische kant van bedrijfsinnovatie o.a. in de zorg. Zijn carrière begon bij Deloitte. Daar werkte hij gedurende vier jaar als AI strategist. In die rol was hij betrokken bij grootschalige AI-transformatieprojecten voor grote organisaties. Hij ontwikkelde er een scherp inzicht in hoe organisaties AI op een strategische manier kunnen inzetten om kwaliteit en efficiëntie te bevorderen.
De belangrijke drijfveer van Roek is de vraag hoe we onszelf kunnen verhouden tot grote veranderingen in een tijd die veel van mensen en organisaties vraagt. Dat vraagt om meer reflectie. Roek weet zijn eigen doorleefde ervaring te verbinden met de inzichten die hij in vele bijzondere gesprekken en ontmoetingen heeft opgedaan. In zijn interactieve presentatie confronteert hij je met vragen die je mogelijk nog niet eerder aan jezelf en aan elkaar hebt gesteld. Door zijn stijlvolle presentatie en interactie biedt hij de nodige houvast voor de uitdagingen van vandaag.
Roek Lips is schrijver, spreker, adviseur, (oud) bestuurder en film- en theatermaker. Zijn belangrijke drijfveer is de vraag hoe we onszelf kunnen verhouden tot grote veranderingen in een tijd die veel van mensen en organisaties vraagt. Dat vraagt om meer reflectie. Roek weet zijn eigen doorleefde ervaring te verbinden met de inzichten die hij in vele bijzondere gesprekken en ontmoetingen heeft opgedaan.
12:00 – 12:30: Ochtendpauze
Rob Zigter neemt je samen met Jan Mik mee op een interactieve en humorvolle reis door diverse communicatiestijlen. Hij brengt herkenbare typetjes tot leven die illustreren hoe communicatie soms mis kan gaan. In deze interactieve presentatie word je uitgenodigd om na te denken over je eigen communicatiestijl en die van anderen, met als doel het begrip en de onderlinge samenwerking te vergroten.
Rob Zigter is zowel personal coach en teamcoach als spreker (en zanger). Hij heeft een brede managementervaring in zowel de profit als de non-profit sector. Op zijn unieke en enthousiaste manier geeft hij de woorden ‘verbinding’ en ‘ontwikkeling’ nieuwe inhoud en waarde. Zijn enthousiasme is aanstekelijk. Humor, bekende nederlandstalige liedjes en inhoudelijke kennis zijn de ingrediënten die leiden naar een spraakmakende en levensveranderende belevenis.
14:00 – 15:00: Lunch to go – or to stay